traineropleiding OBICouderbegeleiding

TRAINER OPLEIDING 

Verdiepende opleiding OBIC psycho- sociale ouderbegeleiding 

Ben jij een professional en werk jij met ouders en zou jij graag jouw ‘tools’ uit willen breiden met een werkwijze en visie van OBIC? 

In deze zesdaagse verdiepende opleiding leren we jou de visie en werkwijze van OBIC. Een verdiepend programma met een duidelijke structuur en opbouw waarbij ouders op een veilige wijze leren kijken naar zichzelf en hun gezin en waarbij inzicht van ouders doorbraken kunnen geven in patronen die voorheen lastig te doorbreken waren. 


In deze opleiding ga je zowel door een eigen proces, als dat je leert om ouders met deze training te begeleiden in de opvoeding van kinderen met probleemgedrag. De training is gericht op de diepte van waaruit problemen voort komen. 


Je gaat stapsgewijs door je jeugd met behulp van verschillende regressie meditaties. Pijnpunten en copings worden blootlegt en je leert deze met terugwerkende kracht te genezen / integreren. Ook je talenten en waar je plezier uit haalt wordt van hieruit duidelijk.  

We onderzoeken de patronen die je mee hebt gekregen vanuit je familie en leren gevoelens naar onze ouders op te lossen, los te laten/ transformeren. 

Er wordt je een methode en handvatten aangeleerd hoe je, je zelf kan bieden wat je nodig hebt om momenten dat iets je raakt. 

Je leert een methode om conflicten op te lossen.

Je leert opvoedvaardigheden.


De training is opgebouwd uit 3 onderdelen, welke zijn uitgewerkt in 7 thema's


Fase 1: ouders zelfinzicht bieden, omgaan met eigen emoties en zorgen voor zichzelf 

Innerlijke harmonie


Fase 2: conflicten constructief oplossen met elkaar 

Harmonie in het gezin


Fase 3: educatief. OBIC cyclus. Oefenen met opvoedvaardigheden op maat 

Opvoeden met inzicht 


Thema 1: zorgen voor jezelf 

We starten bewust met de achtergrond van de ouders. Jullie staan als ouder centraal. Jullie behoeftes, jullie geschiedenis. Dat is een bewuste keuze omdat de coaching meer effectief is gebleken als er eerst een investering is gemaakt in het goed leren kennen van de ouders en vanuit de ouders verder te kijken, in tegenstelling tot te snel met allerlei tips en adviezen te komen die misschien niet helemaal aansluiten. 

Als ouders in deze beginperiode meer leren verbinden met zichzelf en zichzelf meer gaan snappen, dan ontstaat er vaak al meer wederzijds begrip naar elkaar en vaak ook naar (de) kind(eren). 
Thema 2: bewust van patronen 

Vervolgens kijken we welke familiepatronen er spelen binnen verschillende generaties. Hierdoor gaan ouders meer in zowel zichzelf als elkaar herkennen, zonder bepaalde patronen heel persoonlijk te nemen. 

We helpen jullie ook verandering te brengen in bepaalde gevoelens naar je eigen ouders, die je in de weg zitten. 
Thema 3: gooi je valkuil dicht 

We onderzoeken kwaliteiten en valkuilen die ouders hebben meegekregen vanuit hun eigen (en familie) geschiedenis en definiëren een uitdaging om SMART aan te werken en mogelijk van elkaar te leren. 
Thema 4: leren van elkaar

We kijken hoe bepaald gedrag van de ander, je partner, of kind, een emotie in je kan triggeren en geven handvatten hoe deze trigger te gebruiken in ieders voordeel in plaats van in een conflict te komen. 
Thema 5: conflicten oplossen 

We hebben enkele stappen die je kunt gebruiken in het oplossen en bespreken van een conflict. 


Thema 6: Samen zorgen voor je kind 

We onderzoeken op maat, welke opvoedvaardigheden passend zijn om mee te oefenen. En hoe de ouders samen een team kunnen vormen hierin.
Thema 7: Met zijn allen de toekomst in 

We maken een plan hoe de ouders eigenhandig verder kunnen gaan. 

'Een verdiepende deskundigheidsbevorderende opleiding waarin je als trainer volgens de OBIC visie psycho- sociale begeleiding kan geven aan ouders in jouw eigen praktijk of organisatie.'
Wie ben jij? 

Je hebt een SKJ registratie en minimaal HBO opleiding en werkervaring in de (psychosociale) zorg is een vereiste.

In deze training ga je ook zelf door een proces. Het is een verrijking in inzicht in de patronen in jouw leven en zet jezelf ook meer op het spoor om te gaan leven vanuit jouw hart.


Binnen de regio’s Westland, Den Haag, Delft, tot aan de Bollenstreek, Leiden, is het mogelijk als zelfstandige met dit traject te werken door je aan te melden bij Stichting Klimkoord. Klimkoord vormt een netwerk van zelfstandige professionals die zich inzetten voor jeugd en volwassen met ASS en AD(H)D gerelateerde  met hulpvragen in zowel ZIN, PGB als WMO trajecten.


Wil jij aan het werk als psychosociaal ouder begeleider met een OBIC certificaat en registratie? 

Alles blijft in verandering en ontwikkeling, zo vinden wij het belangrijk dat de trainers bijgeschoold blijven en hiervoor hebben wij na het behalen van het certificaat. Twee keer per jaar een bijscholing-dag, 3 keer per jaar intervisie en 2 keer per jaar supervisie.


Alle trainers inclusief de docenten zijn actief in het werkveld en we willen blijven leren van elkaar en het model optimaliseren door het delen van feedback, ervaringen en inzichten.


Maak jij deze investering in jezelf en de gezinnen waarvoor je werkt? 

De kosten zijn 1350 euro ex btw, inclusief en trainingsmateriaal.

Exclusief supervisie: 2 keer per jaar €90,-


Heb je interesse om ouders in een dergelijk proces mee te nemen? Heb je vaardigheden om met emoties om te gaan en ben je zelf ook iemand die zijn, of haar eigen groei, bewustwordings- en transformatieproces hoog in het vaandel heeft?Vanwege de maatregelen rondom Corona, hebben wij de trainingen moeten aanpassen op maat. 

Heb je interesse in de training of wil je meer informatie? 

Neem dan CONTACT op! 


Max 6 deelnemers per groep. 

INSCHRIJVEN 

 
 
 
 
Trainer opleiding psycho- sociale ouderbegeleiding
 
 

Nieuws

      9-11 oktober, ontspannen vakantie / meditatieweekend met sauna.

In Zeeland.
 https://www.myownretreat.com/marnix-van-rossum

Get in TouchEmail:  info@outoftheboxintoyourcentre.com


Phone 1: +31 64 26 73 092