traineropleiding psycho- sociale ouder- begeleiding

TRAINER OPLEIDING 

Verdiepende opleiding OBIC psycho- sociale ouderbegeleiding 

Ben jij een professional en werk jij met ouders en zou jij graag jouw ‘tools’ uit willen breiden met een werkwijze en visie van OBIC? 

In deze zesdaagse verdiepende opleiding leren we jou de visie en werkwijze van OBIC. Een verdiepend programma met een duidelijke structuur en opbouw waarbij ouders op een veilige wijze leren kijken naar zichzelf en hun gezin en waarbij inzicht van ouders doorbraken kunnen geven in patronen die voorheen lastig te doorbreken waren. 


In deze opleiding ga je zowel door een eigen proces, als dat je leert om ouders met deze training te begeleiden in de opvoeding van kinderen met probleemgedrag. De training is gericht op de diepte van waaruit problemen voort komen. 


Je gaat stapsgewijs door je jeugd met behulp van verschillende regressie meditaties. Pijnpunten en copings worden blootlegt en je leert deze met terugwerkende kracht te genezen / integreren. Ook je talenten en waar je plezier uit haalt wordt van hieruit duidelijk.  

We onderzoeken de patronen die je mee hebt gekregen vanuit je familie en leren gevoelens naar onze ouders op te lossen, los te laten/ transformeren. 

Er wordt je een methode en handvatten aangeleerd hoe je, je zelf kan bieden wat je nodig hebt om momenten dat iets je raakt. 

Je leert een methode om conflicten op te lossen.

Je leert opvoedvaardigheden.


De training is opgebouwd uit 3 onderdelen, welke zijn uitgewerkt in 7 thema's


Fase 1: ouders zelfinzicht bieden, omgaan met eigen emoties en zorgen voor zichzelf 

Innerlijke harmonie


Fase 2: conflicten constructief oplossen met elkaar 

Harmonie in het gezin


Fase 3: educatief. OBIC cyclus. Oefenen met opvoedvaardigheden op maat 

Opvoeden met inzicht 


Thema 1 Zorgen voor jezelf


Thema 2 Bewust van patronen


Thema 3 Gooi je valkuil dicht


Thema 4 Leren van elkaar


Thema 5 Conflicten oplossen


Thema 6 Samen zorgen voor je kind


Thema 7 Met zijn allen de toekomst in

 
 
 
 
Trainer opleiding psycho- sociale ouderbegeleiding
 
 

INSCHRIJVEN 

'Een verdiepende deskundigheidsbevorderende opleiding waarin je als trainer volgens de OBIC visie psycho- sociale begeleiding kan geven aan ouders in jouw eigen praktijk of organisatie.'
Wie ben jij? 

Je hebt een SKJ registratie en minimaal HBO opleiding en werkervaring in de (psychosociale) zorg is een vereiste.

In deze training ga je ook zelf door een proces. Het is een verrijking in inzicht in de patronen in jouw leven en zet jezelf ook meer op het spoor om te gaan leven vanuit jouw hart.


Binnen de regio’s Westland, Den Haag, Delft, tot aan de Bollenstreek, Leiden, is het mogelijk als zelfstandige met dit traject te werken door je aan te melden bij Stichting Klimkoord. Klimkoord vormt een netwerk van zelfstandige professionals die zich inzetten voor jeugd en volwassen met ASS en AD(H)D gerelateerde  met hulpvragen in zowel ZIN, PGB als WMO trajecten.


Wil jij aan het werk als psychosociaal ouder begeleider met een OBIC certificaat en registratie? 

Alles blijft in verandering en ontwikkeling, zo vinden wij het belangrijk dat de trainers bijgeschoold blijven en hiervoor hebben wij na het behalen van het certificaat. Twee keer per jaar een bijscholing-dag, 3 keer per jaar intervisie en 2 keer per jaar supervisie.


Alle trainers inclusief de docenten zijn actief in het werkveld en we willen blijven leren van elkaar en het model optimaliseren door het delen van feedback, ervaringen en inzichten.


Maak jij deze investering in jezelf en de gezinnen waarvoor je werkt? 

De kosten zijn 1350 euro ex btw, inclusief en trainingsmateriaal.

Exclusief supervisie: 2 keer per jaar €90,-


Heb je interesse om ouders in een dergelijk proces mee te nemen? Heb je vaardigheden om met emoties om te gaan en ben je zelf ook iemand die zijn, of haar eigen groei, bewustwordings- en transformatieproces hoog in het vaandel heeft?Vanwege de maatregelen rondom Corona, hebben wij de trainingen moeten annuleren. 

Heb je wel interesse in de training als we deze weer kunnen opstarten of wil je meer informatie? 

Neem dan CONTACT op! 


Max 12 deelnemers. 

Nieuws

      9-11 oktober, ontspannen vakantie / meditatieweekend met sauna.

In Zeeland.
 https://www.myownretreat.com/marnix-van-rossum

Get in TouchEmail:  info@outoftheboxintoyourcentre.com


Phone 1: +31 64 26 73 092