RETREATS

Intensive retreats

De workshops, trainingen en retraites die door OBIC worden verzorgd, worden gekenmerkt door hun verdiepende en helende karakter. Retraites worden verzorgd met 'out of the box' thema voor groepen en bedrijfsleven. Verschillende methoden worden geïntegreerd om een dieper niveau van bewustzijn te bereiken. 

Yoga-Weekend in Zeeland Schrijf je nu in

Marnix van Rossum

Sinds mijn eerste aanraking met meditatie, als jonge topsporter van 14 jaar,  heeft meditatie mij altijd enorm gefascineerd. Het bracht me op een zoektocht langs vele meditatiedisciplines. Op mijn 16e begon ik met Raja Yoga en na de middelbare school vetrok ik voor het eerst naar India om in een boeddhistische klooster engelse les te geven. Boeddhisme is sindsdien altijd de rode lijn in mijn zoektocht geweest.

 

Ik deed talloze retraites van meerdere maanden en zelfs jaren. Ik heb ook twee jaar als boeddhistische monnik geleefd. Ik heb het boeddhisme nooit los kunnen laten, zelfs niet tijdens mijn studies psychologie en filosofie. Door de jaren heen ben ik wel kritischer komen te staan tegenover verschillende spirituele disciplines. Geleidelijk aan ontdekte ik namelijk ook nadelen waar weinig over gesproken werd.

 

Ik besloot daar een boek over te schrijven: ''Mindfulness: back to the roots''. Het doel daarvan was om informatie te geven over hoe je verschillende meditatiedisciplines zo goed mogelijk kunt gebruiken om door te groeien, maar op basis van je eigen ervaringen en inzichten, niet omdat een bepaalde leraar of traditie dat zegt. In het filmpje hiernaast geef ik uitleg over de inhoud van mijn boek. 

Als zelfstandig psycholoog en trainer werk ik met jongeren en gezinnen met Autisme en ADHD. Ik heb een training ontwikkeld voor ouders zodat ouders bewuster kunnen zijn van hun eigen patronen en voor zichzelf leren zorgen, als middel om beter met het moeilijke gedrag van hun kinderen om te gaan. Daarnaast geef ik meditatietrainingen bij de Gimselacademy in Rotterdam. 

 

Ik geef een combinatie van meditatiemethoden die je kunnen helpen in je psychologische, maar ook spirituele ontwikkeling en genezing.  Ik noem het out of the box en terug naar jezelf :  www.outoftheboxintoyourcentre.com

THUIS RETRAITE 


Idee: samen mediteren, klank, ademsessie, innerlijk kind meditatie, vrijheid om op eigen manier te mediteren. 


Omgeving: ik woon in het centrum Maassluis. Het is er rustig, klein dorpje en haventje waar je kunt wandelen, er is natuur, ook water om een duik te nemen. Een woonkamer en dakterras om te mediteren. 


Adres: Patijnestraat 3. Maassluis. Tel: 0642673092


Kosten: 65 euro per dag. Inclusief begeleiding, meditaties, lunch, diner, thee, koffie, sap etc. 


Corona eerder hebben we met tien mensen hier gemediteerd, maar nu wil ik 6 mensen maximaal aanhouden. Op eigen risico. Kom uiteraard niet als je, je niet lekker voelt. 


Start: 10:00 Einde na het eten rond 19:30 


Minimaal 4 deelnemers om het door te laten gaan. 


1 dag of met overnachten: Je kunt een dag komen, of twee. Airbnb, of op een matras. 
 1. 10:00 ontvangst, rondleiding huis, zelfgemaakte cake, koffie en thee. 
 2. 10:30 shaken, bewegen en landen
 3. 10:45: mantra over kalmte, zitmeditatie en aansluitend ligmeditatie
 4. 11:30 - 13:30: circulair ademsessie en er na chillen. 
 5. 13:30 - 14:15 lunch. 
 6. 14:14 - 15:00 Wandeling door Maassluis. 
 7. 15:00 - 15:30: Bewegen en strekken. 
 8. 15:30 - 16:15 zitmeditatie
 9. 16:15 - 17:00  ligmeditatie, bodyscan, dankbaarheid, lied
 10. 17:00 - 18:15 mantra, innerlijk kind meditatie
 11. 18:15 - 19:00 dansen / uit je dak op het dak
 12. 19:00 -20:00 eten en uitwisselen.
 
 
 
 

Nieuws

      9-11 oktober, ontspannen vakantie / meditatieweekend met sauna.

In Zeeland.
 https://www.myownretreat.com/marnix-van-rossum

Get in TouchEmail:  info@outoftheboxintoyourcentre.com


Phone 1: +31 64 26 73 092