RETREATS

Intensive retreats

De workshops, trainingen en retraites die door OBIC worden verzorgd, worden gekenmerkt door hun verdiepende en helende karakter. Retraites worden verzorgd met 'out of the box' thema voor groepen en bedrijfsleven. Verschillende methoden worden geïntegreerd om een dieper niveau van bewustzijn te bereiken. 

Deze retraite kan zonder nieuw tegenbericht vanuit het RIVM of gemeente nu gewoon doorgaan. 

We vragen extra rekening te houden met langs elkaar heen lopen, iedereen heeft eigen sanitair en bij aankomst zal je persoonlijk goede uitleg ontvangen van de aanpassingen die niet heel ingewikkeld zijn maar waar we wel even rekening mee moeten houden. 


Er zijn nu nog twee plekken vrij maar ook al vragen voor reservelijst, dus wil je graag reserveren, wees er snel bij! 

MET AFSTAND

HET MEEST NABIJ  Donderdag 25 t/m Zondag 28 juni 2020 

RETRAITE


OUT OF THE BOX, TERUG NAAR JEZELF

Door vipassana, psychologie en healing


Lang weekend 4 dagen / 3 nachten met Marnix van Rossum  

        

Donderdag 25 juni Aankomst: 17:30 - 18:00. Lang weekend 4 dagen / 3 nachten  


Lichte maaltijd: 19:00 - 19:30


Start programma: 20:00 tot 22:00


Zondag 13:00 uur einde programma.


Heb je het gevoel dat je niet aan jezelf toekomt? Dat je niet echt diep tot rust komt?

Misschien heb je het gevoel dat je iets belangrijks mist en twijfel je over de zin van je leven?


Dan is deze retraite voor jou!  


1 persoonskamer 


€ 395,-  pp


Vipassana

Vipassana betekent inzichtsmeditatie. Het is een boeddhistische mindfulness meditatievorm, gericht op het krijgen van inzicht in de niet-persoonlijke natuur van alle verschijnselen. Het gaat er bij deze meditatievorm om dat we onze gedachtes en gevoelens leren ervaren zonder ze als ‘ik’ of ‘mijn’ te bestempelen. Dat kan een enorm gevoel van vrijheid geven en is een goede basis voor zelfonderzoek.


Naar het hart

Als we ons alleen richten op iets universeels, of niet-persoonlijks, dan missen we ook iets belangrijks. Soms is het belangrijk om gevoelens en gedachtes juist wel persoonlijk te nemen en je ermee te verbinden. Mindfulness-vipassana helpt om dit te kunnen zonder jezelf er in te verliezen.

 


Wat kun je verwachten?

De dag zal bestaan uit zitmeditaties, loopmeditaties, inzichtgevende dialoog en visualisatiemeditaties met muziek (om de verbinding met het hart te bewerkstelligen).  


Deze retraite onderscheidt zich van veel andere retraites doordat er meerdere methoden worden aangereikt, om het proces van inzicht, transformatie en mentale genezing te bevorderen. Met behulp van mindfulness, diep ademwerk, energiewerk/healing, westerse psychologische methoden en innerlijk kind dialoog, worden handvatten aangereikt om onszelf te helpen en om datgene dat we soms teveel om ons heen zoeken, te vinden in onszelf.   


Stilte

De retraite is grotendeels in stilte. Dit helpt om meer af te stemmen op je innerlijk. We hoeven dan minder energie te steken in het 'sociaal doen'. Er zijn wel korte begeleidingsgesprekken, discussie momenten en de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Er is ook tijd voor eigen momenten van rust en bezinning. Om bijvoorbeeld te wandelen door het prachtige Noord Hollandse Duinreservaat, zo'n 40 minuten naar het strand.  


Voor wie?

De retraite is geschikt voor mensen met weinig meditatie ervaring, maar ook voor mensen die reeds veel ervaring hebben binnen verschillende meditatietradities en eens een andere invalshoek willen meemaken. 


Waar?

Niet ver van Amsterdam, in Zeeveld, te Castricum aan zee. Het is een moderne en zeer goed verzorgde locatie: 

https://www.zeeveld.nl/


Kosten

De kosten zijn voor de overnachtingen en de maaltijden. De organisatie, het onderwijs en de begeleiding worden aangeboden op donatiebasis.

Er zijn maar liefst 15 slaapkamers en er is dan ook een ruime kamerkeuze. Je kunt kiezen uit 1 en 2 persoonskamers. 

Logies en catering (incl. 3 maaltijden per dag, fruit, koffie en thee gedurende de dag)  


Kamers

Als je alleen boekt en een kamer met meerdere personen wil delen, wordt je ingedeeld met gelijk geslacht. (vanwege maatregelen rondom Corona, alleen samen een tweepersoonskamer te boeken) 


Eten

Het eten zal geheel worden verzorgd door: http://www.dailydelicious.eu/1 persoonskamer 

€ 395,-  ppMaximaal aantal deelnemers = 15-19 (afhankelijk of er tweepersoonskamers worden geboekt) 


Donatiebasis

Op donatiebasis wil zeggen dat de bovenbeschreven kosten een berekening zijn voor de kosten voor de catering, de accommodatie en de kosten voor het verblijf van de docent, de organisator en de kok, inclusief reiskosten en cursusmateriaal. Op basis van 15/20 deelnemers. Daarnaast kan naar eigen inschatting een donatie worden gegeven aan de docent en de organisator voor hun inspanningen om dit weekend mogelijk te maken.


Op deze manier kunnen mensen van alle budgetten meedoen aan dit lange meditatieweekend en iedereen een financiële vergoeding kan geven vanuit een gevoel van vrijgevigheid en op basis van de waarde die het voor je heeft gehad. Indien gewenst kunt u een factuur ontvangen die passend is als u deze retraite wil gaan volgen met ook professionele doeleinden. Wat neem je mee?


Tip: sloffen / slippers, thee thermosfles, eigen mok, notitieboekje, regenkleding en wandelschoenen. 


Aanwezig op lokatie: meditatiekussentjes, yogamatten, dekentjes, bedlinnen, badjas, handdoek, washandje.Docent: Marnix van Rossum (1980) is 20 jaar actief bezig om oosterse meditatieve en transformatieve leringen te integreren met de westerse wetenschap. Hij studeerde klinische-, sociale- en neuropsychologie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde uiteindelijk in de klinische psychologie. Hij woonde 6 jaar in verschillende meditatiecentra in Azië, waarvan 2 jaar als boeddhistische monnik.

Hij schreef het boek '' Mindfulness: back to the roots '' en vertaalde het populaire werk over meditatie van de Birmese meditatiemeester Ashin Tejaniya naar het Nederlands. Marnix geeft meditatielessen aan de Gimsel Academy in Rotterdam en werkt als een zelfstandige psycholoog met autisme en ADHD gerelateerde problematiek.

Inschrijfformulier Retraite 25 juni t/m 28 juni 2020 te Castricum 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 persoon
2 personen
 
 
 
 
Akkoord
 
Juni Zeeveld Castricum
 
 

Zomerretraite Frankrijk


Vipassana is een van oorsprong Boeddhistische mindfulness meditatievorm, gericht op inzicht opdoen in de natuur van de verschijnselen. Gedachtes, gevoelens, en alles om ons heen zouden we op den duur meer gaan ervaren als een continue komen en gaan en niet zo persoonlijk, als “ik” of van “mij”. Aan de andere kant is de weg van meditatie heel persoonlijk en is het belangrijk om meer verbinding te krijgen met onze eigenlijke behoeftes en gevoelens. Hoe brengen we dit persoonlijke samen met het transpersoonlijke? Hoe worden we minder diegene die we denken te moeten zijn en worden we meer onszelf? Gedurende deze retraite staan we stil bij deze thema’s. Hierdoor kan er meer rust en zelfinzicht ontstaan, vinden we antwoorden op persoonlijke levensvragen en ontstaat er een verandering van emoties.


Er wordt op een gelijkwaardige en ongedwongen manier onderzocht en geoefend. Er worden handvatten aangereikt om mee te oefenen, en om op zelfonderzoek te gaan. Er kan een diepere verbinding met jezelf en de natuur om je heen ontstaan. De prachtige natuur en het simplistische leven maken het mogelijk om te beoefenen zoals de Boeddha dat ooit gedaan zou hebben 2500 jaar geleden.


De retraite is grotendeels in stilte, om meer te kunnen indalen in de natuur van je eigen zijn. Vaak als we communiceren vervallen we in de sociale rollen die we gewend zijn. Dat is niet verkeerd, maar tijdens een retraite is het fijn dat een keer niet te hoeven en langer stil te staan bij hoe we er van binnen werkelijk aan toe zijn. Er zijn wel momenten dat we kunnen uitwisselen, voor vragen en antwoorden. De dag zal bestaan uit zit-meditaties, loopmeditaties, visualisatiemeditaties met muziek (om de verbinding met het hart te bewerkstelligen). Er zullen groepsmeditaties zijn, maar ook voldoende ruimte om de tijd naar eigen behoefte in te vullen en om te mediteren op een plek in de natuur naar vrije keuze. In de avond is er de mogelijkheid om in de sfeervolle kerkjes in de omgeving te chanten/mantra’s te zingen.

Frankrijk


Van 1-7 augustus: meditatieweek
Ontspannen week op een prachtige plek in de natuur.


Wat kun je verwachten van de retraite in Frankrijk:


  • Kennismaking met oude meditatievormen die al honderden jaren worden beoefend in Azië.
  • Dialoog en uitwisseling op een open, onderzoekende en niet vooringenomen manier.
  • Stilte en rust. Naast dialoog over de oefeningen zal de nadruk liggen op stilte.
  • Nieuwe meditatievormen, visualisaties en enkele oefeningen om inzicht te krijgen in cognities en onbewuste gevoelens, om daar verandering in te kunnen brengen.
  • Meer inzicht in je levenspad.
  • Tijd voor jezelf: er wordt gekookt, afgewassen en schoongemaakt door Wouter en Violet die de boerderij runnen.
  • Fantastisch eten van Wouter. Hij is een chef kok die is opgeleid in de klassieke Franse keuken aan de ‘Cordon Bleu’ in Parijs.
  • Basic en simpel leven op een eeuwenoude boerderij in de Ardèche, waar je kunt wandelen in de natuur en zwemmen in een beek.
  • Een ontspannen en liefdevolle sfeer en dagelijks de dag afsluiten met muziek / mantra gericht op het openen van je hart.

Nieuws

       25 JUNI T/M 28 JUNI, 2020 RETRAITE ZeeVELD

Get in TouchEmail:  info@outoftheboxintoyourcentre.com


Phone 1: +31 64 26 73 092