OVER ONS

OVER ONS

Oprichter OBIC 

Marnix van Rossum

Psycholoog, trainer

Marnix studeerde sociale psychologie, neuropsychologie en filosofie en behaalde een master klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarnaast deed hij verschillende postacademische opleidingen in onder andere cognitieve gedragstherapie (CGT), schematherapie en systeemtherapie. 

Registratie: NIP en SKJ 


Oosterse kennis

Marnix woonde 6 jaar in kloosters en meditatiecentra in Azië, waarvan zo'n twee jaar als boeddhistische monnik. Hij onderzocht verschillende vormen van meditatie en mindfulness, die naar zijn idee allen voor- en nadelen hebben. Hij schreef daarover het boek: ''Mindfulness: back to the roots'' (Gigaboek, 2018) en vertaalde het populaire boekje over meditatie: ''kijk niet neer op je verstorende emoties'', van de Birmese monnik Ashin Tejaniya (B,Witz 2017).  


Werk

Marnix werkte deeltijd in enkele GGZ instellingen en is sinds vier jaar zelfstandig psycholoog. Hij geeft therapie en begeleid gezinnen met kinderen met ADHD en autisme gerelateerde problematiek via Stichting Klimkoord. Daarnaast geeft Marnix meditatietraingen bij de Gimsel academy in Rotterdam en in Leidschendam / Den Haag, retraites via www.simsara.nl en online meditatiebegeleiding en coaching bij www.30now.nl en de app Superbrains.


’Ik kwam in aanraking met meditatietechnieken toen ik als jongen van 12 jaar in het Nationaal ski team kwam. We visualiseerde de race om prestaties te verbeteren en later leerde ik ademhalingstechnieken om met wedstrijdstress om te gaan. Daar had ik veel last van. Later werd mijn interesse meer levensbeschouwelijk. Als 16 jarige begon ik met Yoga en ik vertrok na de middelbare school voor het eerst een jaar naar Azië om in een Tibetaans klooster te wonen. Uiteindelijk waren het intensieve stilte retraites en verschillende vormen van therapie en healings die me hielpen in de genezing van mijn eigen pijnpunten en de omgang met mijn ADD verschijnselen. De reis naar mijn hart is een uitdaging, maar iets dat ik in toenemende mate in dankbaarheid ontvang en waarbij ik me gesteund voel door alles dat op mijn pad komt''

Dhr. T. Tuinman
Gz-psycholoog en supervisor

Thomas heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen op het gebied van zelfheling en het helpen ontdekken en ontwikkelen van iemand zijn innerlijk potentieel.

Hij heeft bijna tien jaar gewerkt in de specialistische GGZ en heeft daarnaast altijd mensen gecoacht zowel binnen als buiten het bedrijfsleven. Op dit moment werkt hij in zijn eigen praktijk en voor verschillende organisaties, allemaal op het gebied van zelfontwikkeling.


Thomas is bij OBIC actief als supervisor bij supervisie, intervisie en trainersopleiding. 

Registratie: BIG en NIP 

TRAINERS

Life & family coach, trainer, manager


Aike van Rijn 

Aike van Rijn, is sinds 15 jaar werkzaam als sociaal therapeut in verschillende soorten jeugdzorg. Van gedwongen residentiële hulpverlening tot ambulante coaching.

Registratie: SKJ 


De grootste ervaring is echter niet in educatie of werk, maar in levenservaring. Als 'KOPP kind' opgroeiend in een multi-problem-situatie heeft ervaring gegeven die niet te leren is uit een boekje. Nu zelf moeder van drie lieve kinderen, van wie er een ASS-diagnose heeft. 

'Het vinden van mijn thuis in mezelf en daarom bijzonder genoeg meer in verbinding met anderen, heeft mijn leven getransformeerd. Ik leef meer uit een natuurlijke flow. Waar ik vroeger mijn keuzes op de verwachtingen van anderen baseerde, kan ik nu beter mijn eigen weg bewandelen. Dit wil niet zeggen dat dit nu vlekkenloos verloopt maar door er meer bewust van te zijn, maakt dat ik mezelf hierin mag blijven ontwikkelen en mijn authentieke pad mag vinden. 

De verschillende elementen die onze oudertraining integreert, zijn waardevol voor mij in zowel mijn persoonlijke als professionele leven.


De combinatie en samenwerking in de verschillende elementen van de training zorgen ervoor dat heling in een redelijk korte tijd in jezelf kan plaatsvinden en de dynamiek in je hele leven zal meer betekenisvol, inspirerend, bewust en helend worden. Ik geloof echt in deze trainingen en ik hoop dat veel mensen en families de voordelen ervan zullen ervaren.'


Webiste: www.social4work.nl

Life & family coach, trainer.


Marleen de Koning

Marleen de Koning, autisme–deskundige, hulpverlener, zus van een broer met autisme, moeder van vier kinderen en oprichter van Perspectief!

Registratie: SKJ


'Ik werk samen met diverse professionals en studenten op het gebied van autisme en ADHD.

Door mijn werk en levenservaring in de verschillende werkvelden als; crisisopvang, leef en behandelgroepen, en zeker ook de ervaring met mijn eigen kinderen, maar ook als docent op een middelbare beroepsopleiding en het werken in gezinnen waar kinderen met autisme onderdeel zijn van het geheel, heb ik gemerkt dat het goed is om sturing te geven en daarnaast ook terug te blikken op het leven van de ouders/ opvoeders.

Al deze jaren waarin ik veelal probleemoplossend heb gewerkt met het systeem waarin kinderen opgroeien heeft ervoor gezorgd dat ik een breed inzicht heb en intuïtief te werk ga. Door samenwerking met collega’s hebben we onze kennis gedeeld. De “OBIC training” is ontwikkeld voor opvoeders, waardoor zij zich veel bewuster kunnen opstellen en openstellen tegenover het kind.

Wat we willen bereiken met deze training is dat de opvoeder zich meer bewust wordt van zichzelf en daardoor begrip heeft voor het kind dat zij begeleiden en opvoeden. Dit maakt dat een systeem wat niet loopt weer gaat stromen en er weer goede energie vrijkomt.'


Ben jij een bewuste zorgprofessional?

Volg onze trainersopleiding en join the crew! 

Neem contact op voor meer info!OBIC

'creating awareness and balance, while building inspiring community's' Nieuws

       25 JUNI T/M 28 JUNI, 2020 RETRAITE ZeeVELD

Get in TouchEmail:  info@outoftheboxintoyourcentre.com


Phone 1: +31 64 26 73 092

Phone 2: +31 62 48 93 101